Wypiekamy wspólnie od 1970 roku w zgodzie z tradycją w oparciu o lokalne surowce.

Rzemieślnicza Beskidzka piekarnia – wspólnie od pokoleń.
Historia naszej piekarni Charistia rozpoczęła się w 1970 roku – W sercu Beskidów. Od ponad 50 lat wypiekamy zgodnie z rzemieślniczą tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Nasza piekarnia to miejsce, gdzie pasja, szacunek do pracy rąk i naturalnych lokalnych składników tworzą wyjątkowe wypieki. Wspólny, wieloletni wysiłek i ciężka praca pozwoliły nam stworzyć niezwykłe miejsce, a tym samym zachować pierwotną recepturę i rzemieślniczy charakter wypiekanych przez nas produktów. Dziś dzięki wierności tej tradycji staliśmy się wiodącym producentem wypieków rzemieślniczych.
„Bogactwo Ziemi Bielskiej”.
Produkty wychodzące z naszej piekarni charakteryzują się nie tylko prostym składem i zrównoważoną produkcją opartą na lokalnych produktach, ale przede wszystkim tradycyjnymi, unikalnymi wzorami i ręczną pracą. Wszystko to składa się na doskonały, a zarazem nietuzinkowy produkt wywodzący się z lokalnej tradycji.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych potwierdza zgodność jakościową naszych produktów z wszelkimi wymogami.

